2008-09-02 14:21Pressmeddelande

"Barns världar - barns bilder"

Söndag 7 september kl 16.15

"Barns världar - barns bilder"

Karin Aronsson

socialpsykolog och professor vid Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap vid Stockholms universitet

Karin Aronssons forskning är inriktad på barnets kommunikation, deras språk, lek och bildskapande. Några av de frågeställningar hon försöker besvara i föredraget är: Varför skapar barn bilder? Är barnets bilder ett slags språk som speglar omvärlden? Försöker barn skapa konst?

 

Entré 40 kr (studerande 20 kr). Begränsat antal platser.

Pressbild: www.brorhjorthshus.se/img/press barnsbilder.jpg (Dan Wolgers, Vikteckning, 1965.)

Mer info: Küllike Montgomery på telefon 018-567034 eller 018-567030.

Konstnären som valp

14 juni - 7 september

Utställningen visar barn- och ungdomsteckningar tillsammans med en eller två "vuxenverk" av tjugo konstnärer, bland andra Carl Larsson, Bruno Liljefors, Ivar Arosenius, Inge Schiöler, Liv Derkert, Peter Dahl, Enno Hallek, Jan Håfström, Ulla Fries och Dan Wolgers.

Hur tecknar konstnärer som barn? Skiljer sig deras teckningar från andra barns? Har barnteckningar sett likadana ut genom alla tider? Dessa frågor och en gåva till museet med ungdomsteckningar av Bror Hjorth är utgångspunkten för sommarens utställning.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden