2013-01-03 13:30Pressmeddelande

Besöksrekord på Bror Hjorths Hus 2012

null

Rekordår på Bror Hjorths Hus!

2012 blev ett besöksmässigt rekordår för konstnärsmuseet Bror Hjorths Hus i Uppsala.
Museet lockade 26.431 besökare, en ökning med 43% jämfört med 2011 och drygt tretusen fler än tidigare rekordnoteringen från 2008 23.143 besökare.

Utöver de dryga tjugosextusen besökarna i Bror Hjorths Hus, deltog ytterligare 1.696 personer i museets skapande skola-projekt och andra externa aktiviteter runt om i Uppsala län.


En bidragande orsak till de fina besökssiffrorna var vårens populära utställning med Lars Lerin (10/3-22/4). Utställningen slog alla tidigare rekordnoteringarna och sågs av 7.875 besökare under museets öppettid för allmänheten (torsdag-söndag kl 12-16).

- Det är verkligen roligt och glädjande med så många besökare, säger museets chef Tomas Järliden. Och särskilt glad är jag för att de allra flesta har varit väldigt nöjda med sitt besök. Jag hoppas att den positiva upplevelsen av museet ska locka människor att komma tillbaka, antingen för att se någon av utställningarna eller för att se Bror Hjorths konst.

- Bror Hjorths Hus är känt, inte bara i Uppsala, och en av våra stora utmaningar är att få hit alla dem som känner till museet, men som aldrig har varit här, säger Tomas Järliden. 

Under våren och sommaren 2013 kommer Bror Hjorths Hus att visa utställningar med Andreas Eriksson, Ulla Fries, Stina Wirsén och Erland Cullberg.   

 

Rekordfakta Bror Hjorths Hus:
Totalt antal besökare i museet: 26.413 (rekord)
Besökare under öppettid (tors-sön kl 12-16, samt 19/6-19/8 tis-sön kl 12-16): 17.448 (rekord)
Besökare inkl museets uppsökande verksamhet: 28.127 (inte tidigare räknat)
Besökare under öppettid under Lars Lerins utställning: 7.875 personer (rekord för enskild utställning)

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden