2017-03-27 15:51Pressmeddelande

Bilderboksutställningen på Bror Hjorths Hus ett säkert vårtecken!

Bror Hjorths Hus i Uppsala fortsätter att visa de främsta svenska eller utländska bilderbokskonstnärerna. Denna vår har turen kommit till Anna Höglund.

Anna Höglund (född 1958) utforskar och tänjer på bilderbokens möjligheter både i uttryck och innehåll. Bilderna rör sig mellan lekfullhet och djupaste allvar. Utställningen kan med behållning ses av människor från 0 år och uppåt!

ANNA HÖGLUND
ORIGINALILLUSTRATIONER
1 APRIL – 28 MAJ 2017

Pressvisning onsdag 29 mars kl 14-17. Anmäl intresse till 018-567032.

Genom åren har Anna Höglunds bildspråk och tilltal förändrats en hel del. Hon utmanar sig själv genom att använda olika konstnärliga tekniker, så som teckning, måleri, kollage och etsning.

Utställningen visar originalillustrationer från hela Anna Höglunds karriär. Här finns bland annat bilder från Kan du vissla Johanna?, Mina i vildmarken, Alla frågar sig varför och den Augustbelönade Min syster är en ängel. I utställningen finns också bilder från hennes senaste böcker, Om detta talar man endast med kaniner och Att vara jag , som riktar sig till en äldre målgrupp.

Anna Höglund väjer inte för svåra ämnen. Hon skriver om sådant som hon själv grubblar över. Så kan bilderböcker också vara! Alla är inte gulliga godnattsagor.

Originalillustrationerna visas i en lekfull utställningsmiljö som passar såväl stora som små.

Anna Höglund är bilderboksillustratör och författare. Hon är flerfaldigt belönad för sina böcker. 2016 mottog hon Rabén & Sjögrens Astrid Lindgren-pris för sitt bilderboksskapande.

Mattias Enström
Marknadsförare / Intendent
Bror Hjorths Hus
mattias@brorhjorthshus.se
018-567032

Bror Hjorths Hus
Norbyvägen 26
752 39 Uppsala
018-567030
www.brorhjorthshus.se
www.facebook.se/brorhjorthshus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden