2011-04-28 12:52Pressmeddelande

Charlotte Widegren på Bror Hjorths Hus

null

Charlotte Widegrens teckningar, målningar och skulpturer är iscensättningar av drömska stämningar med en medveten balans mellan det obehagliga och det sensuella. På samma gång skrämmande och lockande bär de på något halvt dolt. I sina verk betonar hon ofta tomrummet och frånvaron. Det som saknas blir märkligt nog det mest framträdande.

Utställningen Lumberjackie består huvudsakligen av nyare verk, skulpturer i täljt trä och lera, kolteckningar och målningar. Central i utställningen är verket Dra åt skogen. Täljda sidenrosetter och sågspån ligger på golvet bredvid en stubbe. Några utspridda trästockar runt om har kanske fungerat som sittplatser vid arbetet. På stubben ligger en täljkniv av trä. Här finns flera av de ingredienser som Charlotte Widegren blandar i sitt konstnärskap: närvaron i frånvaron, surrealismen, de kvinnliga attributen och en påtaglig natur.    

Charlotte Widegren är född 1980 i Lidköping. Hon är utbildad på Konsthögskolan i Stockholm och har sedan hon gick ut 2006 haft ett flertal separat- och grupputställningar. Charlotte Widegren bor och arbetar i Stockholm.

Utställningen invigs onsdag 4 maj kl 18.30 då Mattias Enström, vik. museichef, samtalar med konstnären.

 

VÄLKOMMEN ATT BOKA TID FÖR PRESSVISNING MED KONSTNÄREN!

Kontakta Mattias Enström, vik museichef, på 018-567034 eller 018-567030 för att boka tid för pressvisning. Konstnären finns på plats 3-5 maj.

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden