2007-03-13 13:14Pressmeddelande

DIFFERNET

KONSERT

Onsdag 17 mars kl 19.30

Bror Hjorths Hus, Uppsala

DIFFERNET

Onsdag 21 mars gästar electronicafavoriterna Differnet Bror Hjorths Hus.

Konserten är Differnets första i samband med utgivningen av deras nya tredje album, "Collapsing Universe". Skivan kommer att släppas både i Europa och USA. Samtidig ges även en ny singel ut, "Pattern of Parklands", med mixar av Jesse Somfay och Unai. Differnets två första fullängdare, "Come On And Bring Back The Brjokén Sounds Of Yore!" (2003) och uppföljaren från 2005, har hyllats av en enig kritikerkår. Skivorna, som bland annat innehåller samarbeten med artister som Radio Dept, CDOASS, Action Biker och Sophie Rimheden, har även givits ut i Japan. Differnet beskriver själva den nya skivan som "en geopolitisk vetenskapsfiktion för yttre rymden".

Differnet rör sig fritt mellan electronica, konstmusik och pop. Ur en ständigt förändrande ljudbild, knastrande och brusande, sönderklippt och hopklistrad, växer oljud och drömskt vackra melodier fram. Det är skört och storslaget på samma gång, kliande och smekande.

Differnet har funnits sedan 2001 och har tidigare spelat bland annat på Popaganda, Stockholms Poesifestival, Arvikafestivalen, Moderna Museet, Accelerator, Inkonst och Debaser. Live är Differnet en kvartett med sättningen elektronik (Tomas Bodén), sång (Ann-Karin Brus), bas (Magnus Gyllenswärd) och gitarr, melodika, trumpet (Peter Jackson).


Konsert i Bror Hjorths Hus onsdag 17 mars kl 19.30

Entré 40 kr. Förköp från 10 mars. Insläpp från kl 19.Intervju: Anna-Karin Brus 070 - 400 56 27.

Pressbild: www.brorhjorthshus.se/img/press differnet.jpg

Kontakt: Mattias Enström, Bror Hjorths Hus, 018 - 56 70 32.


Bror Hjorths Hus
Norbyvägen 26 752 39 Uppsala 018-567030
www.brorhjorthshus.se


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden