2016-03-13 10:55Pressmeddelande

Eva Lindströms originalillustrationer i lekfull utställning

null

Vi är vänner

Eva Lindström
Originalillustrationer

19 mars - 22 maj 2016
Bror Hjorths Hus, Uppsala

Eva Lindströms bilderböcker präglas av en underfundig humor i både bild och text. Det vardagliga blandas med fantasi och det osannolika inträffar med fullständig självklarhet.

Utställningen på Bror Hjorths Hus visar originalillustrationer från bl a Apan och jag, Lunds Hund och Vi är vänner i en lekfull miljö inspirerad av Eva Lindströms bilderboksvärldar.

Eva Lindström utnyttjar bilderboksmediets möjligheter på ett mästerligt sätt. Bild och text bär tillsammans historien, de kompletterar varandra och ger berättelsen ytterligare dimensioner. Texterna är ofta korta och sakliga, medan bilderna är strama och lekfulla på samma gång. Kombinationen gör böckerna både allvarliga och humoristiska. 

Eva Lindström behärskar också den svåra konsten att inte berätta för mycket. Särskilt gäller detta böckernas slut, som lämnas öppna och ger plats åt läsarens egen fantasi. Vi får själva fylla i vad som kommer hända sen.

Eva Lindström (född 1952) är flerfaldigt prisbelönt för sin bilderboksproduktion. Hon har varit nominerad till Augustpriset i kategorin bästa barn- och ungdomsbok inte mindre är elva gånger! Senast 2015 för boken Alla går iväg . 2013 fick hon priset för illustrationerna i boken Snöret, fågeln och jag tillsammans med författaren Ellen Karlsson. Eva Lindström har gett ut över tjugo egna bilderböcker och illustrerat minst dubbelt så många till andra författare. Hennes stil har inspirerat många unga illustratörer.

Mattias Enström

Marknadsförare

Bror Hjorths Hus

mattias@brorhjorthshus.se

018-560732

Bror Hjorths Hus

Norbyvägen 26

752 39 Uppsala

018-567030

www.brorhjorthshus.se

www.facebook.se/brorhjorthshus 

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden