2012-01-12 13:34Pressmeddelande

Exklusiv visning av Maria Miesenberger

null

Konstnären Maria Miesenberger visar sin utställning på Bror Hjorths Hus och berättar om sitt konstnärskap.
Söndag 15 januari kl 16.15.
Begränsat antal platser.

Maria Miesenberger (född 1965) fick sitt genombrott i början av 1990-talet med fotosviten Sverige/Schweden. De uppförstorade och bearbetade bilderna kom från konstnärens eget familjealbum. Människorna i bil-
derna är övermålade med svart tusch och frånvaron
av specifika drag gör bilderna öppna för betraktarens egna berättelser. I skulpturer och installationer har Miesenberger återkommit till samma teman: minne och frånvaro, kropp, barndom och identitet.

Maria Miesenberger bor och arbetar i Stockholm. Sin utbildning fick hon på Konstfack i Stockholm och på Parsons School of Design i New York. Hon har medverkat i ett hundratal utställningar i Sverige och internationellt.

I utställning på Bror Hjorths Hus visas fotografier, skulpturer och textila arbeten av Maria Miesenberger. Utställningen pågår t o m 22 januari.

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden