2011-10-24 16:05Pressmeddelande

Färgstarkt tecknande på Bror Hjorths Hus

null

Med starkt pigmenterad oljepastellkrita på stora pappersark tecknar Madelaine Sillfors (född 1982) fragment av byggnader och möbler, av städer och kvarter som inte riktigt stannat på sin plats utan fortsatt sin vandring, både geografiskt och evolutionärt. Sillfors tecknande är lekfullt och samtidigt konstruerat, med en känslighet för balans och med små förskjutningar som ruckar på vårt invanda seende.

Madelaine Sillfors är uppvuxen i Kiruna och går tredje året på Konsthögskolan i Umeå.

Bror Hjorthstipendiet för unga tecknare delas ut av Bror Hjorthföreningen till en konstnär på någon av landets fem konsthögskolor. Med sitt stipendium vill föreningen uppmärksamma teckningen som en egen konstart, samt påminna om Bror Hjorths gärning som enastående tecknare och som professor i ämnet på Konstakademien 1949-59. Stipendiet har delats ut sedan 1992.

Stipendiatutställningen på Bror Hjorths Hus pågår 29 oktober till 20 november 2011. 

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden