2013-11-04 13:47Pressmeddelande

Föredrag: Det Iscensatta fotografiet

null

Föredrag: Det Iscensatta fotografiet
Bror Hjorths Hus, Uppsala 7/11 2013

Michelle Roy föredrag ”Det Iscensatta fotografiet” är en översikt av iscensatt fotografi i Amerika och
dess inflytande på svenska fotografer. Michelle Roy är fotograf, frilandsande konstskribent , curator och videokonstnär baserad i Stockholm. Hon har arbetat med både Fotografiska, Mjellby Kontmuseum och Halmstad konsthall.

Föredraget hålls i anslutning till Helena Blomqvist utställning “Inside Stories”. Helena Blomqvist skapar världar och berättelser som förefaller bekanta, men ändå främmande. De iscensatta fotografierna byggs upp av modeller och rekvisita som hon själv tillverkar. Bilderna är ofta drömlika och ödesmättade och resultatet på samma gång vackert och oroande.

“Det iscensatta fotografiet” i Bror Hjorths Hus, Norbyvägen 26.
Föredraget pågår i ungefär 45 minuter.

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden