2021-05-24 08:30Pressmeddelande

FÖREDRAG OM JAN STENMARK

Livestreamat föredrag
"Jag började med Stenmark"
Rolf Classon, redaktör och förläggare, grundare Galago. 
Onsdag 26 maj kl 19.00Livestreamat föredrag "Jag började med Stenmark" Rolf Classon, redaktör och förläggare, grundare Galago. Onsdag 26 maj kl 19.00

Onsdag 26 maj 19.00

JAG BÖRJADE MED STENMARK
ROLF CLASSON

Redaktör och förläggare
Grundare av Galago

Föredraget livestreamas gratis på YouTube och Facebook.


– I mitt föredrag tänkte jag berätta hur jag första gången kom i kontakt med Jan Stenmarks bilder. Hur hans bildkompositioner och böcker har utvecklats med åren, jag går igenom böckerna och bilderna i kronologisk ordning. Jag tänkte även försöka berätta hur han arbetar, hur texterna och bilderna växer fram. Både hur han går till väga rent tekniskt, men även ge mig på att försöka berätta hur jag tror att han kommer fram till dessa aforismer, som på samma gång innehåller så mycket humor och livsvisdom.

Tillsammans med några vänner startade Rolf Classon tidskriften Galago 1979. Där blandades poesi med tecknade serier, fotografier och collage. Galago blev med tiden den främsta tidskriften med så kallade svenska vuxenserier och finns fortfarande kvar. I mitten av 1980-talet startade Classon även Tago Förlag, där Jan Stenmarks första bok kom ut 1990. Därefter har det blivit 22 böcker med honom.

Rolf Classon (född 1952) har arbetat med Bonniers, Schibsteds, Atlantic, Ordfront och i en rad olika konstellationer, men i princip hela tiden gett ut samma typ av böcker.


Föredraget livestreamas gratis på Facebook och YouTube.
Inga biljetter kommer att säljas till föredraget. 

Livesteamas gratis
YouTube: https://youtu.be/N0UohcMUPkc
Facebookhttps://fb.me/e/1lDrzZwcG

Föredraget arrangeras med stöd från Bror Hjorthföreningen


Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström