2011-11-11 09:15Pressmeddelande

Framtidens konstpedagogik

null

Bror Hjorthföreningens resestipendium till en aktiv och initiativrik konstpedagog har 2011 tilldelats Karin Johansson, konstpedagog och projektledare för EU-projektet ARTools på Malmö Konsthall. Projektet arbetar med att använda konsten och konstpedagogiken som verktyg för att synliggöra och förstå förändringar i samhället.

Karin Johansson har använt stipendiet till att resa till Holland. Där har hon besökt olika konstmuseum för att se hur man jobbar med konstpedagogik. På seminariet delar hon med sig av sina erfarenheter från sitt eget konstpedagogiska arbete, samt sina intryck från resan.

Stipendiet har delats ut sedan 2009 till följande pedagoger (i kronologisk ordning): Åsa Mårtensson, Haninge konsthall och Marika Bogren, Nationalmuseum (2009), samt Anna Stina Ulfström, Magasin 3 (2010)

Anmälan:
Senast18/11 till museilektor Maria Malmberg Wallin på 018-567031 eller maria@brorhjorhtshus.se.
Seminariet är gratis.

Länk:
Vill du redan nu läsa med om projektet Artools?
e senaste numret av Dik-forum: http://www.dik.se/artikel/10937/konsten-hjalper-oss-att-forsta

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden