2021-09-15 06:00Pressmeddelande

Grammisvinnande Lena Jonsson Trio spelar i Bror Hjorths ateljé

Lena Jonsson Trio live och livestreamas 25 sep kl 19 - Bror Hjorths Hus, UppsalaLena Jonsson Trio live och livestreamas 25 sep kl 19 - Bror Hjorths Hus, Uppsala

Lena Jonsson Trio

Bror Hjorths Hus, Uppsala
Lördag 25 september kl 19.00

Intervju? Lena Jonsson 070 569 26 91

Konsert i Bror Hjorths ateljé
Livestreamas även på YouTube och Facebook

Lena Jonsson Trio bjuder på en musikalisk resa som elegant rör sig mellan olika musikstilar. Räkna med att det blir en briljant folkmusikkonsert präglad av innerlig spelglädje, humor, inlevelse och utstrålning!

Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Med musikalisk öppenhet och nyfikenhet hämtar hon sin inspiration från en stor bredd av genrer. Hon kombinerar sina djupa kunskaper om traditionell svensk folkmusik och soundet från rock, pop, jazz, amerikansk old time och bluegrass.

Lena Jonsson Trio grammisnominerades för sitt debutalbum ”Places” (2019) och blev i år vinnare i kategorin ”Årets folk” för uppföljaren ”Stories from the Outside” (2021). Under 2021 vann de även Manifestpriset.

I Lena Jonsson Trio vävs Lenas Jonssons kraftfulla fiolspel och Kristofers Sundströms drivande bas samman av Eriks Ronströms varierade och lyhörda gitarrklanger.

Lena Jonsson är uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman. 2010 tilldelades hon Bror Hjorthföreningens folkmusikstipendium.

På scen:
Lena Jonsson – fiol
Kristoffer Sundström – bas
Erik Ronström – gitarr/mandola

Biljetter köps via Tickster (säljstart 15 september kl 09.00).
Obs! Mycket begränsat antal platser.

Konserten livestreamas även på
YouTube: https://youtu.be/kRp6ciVVG9s
Facebook: https://fb.me/e/1muZCoEe0

Programansvarig är Mattias Enström, Bror Hjorths Hus, 018-567032. 

Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.


Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström