2011-09-01 09:39Pressmeddelande

Han gör konst av Blocket

null

Pär Fredin
Nödvändig åtgärd
10 september - 23 oktober
Bror Hjorths Hus, Uppsala

Pär Fredin (född 1964) intresserar sig ofta för bilder som befinner sig lite utanför de vedertagna ramarna och utforskar i sin konst bland annat hur vi ser, använder och producerar bild. I det kommersiella flödet identifierar han bildkategorier som han samlar och ger nya sammanhang. Det kan vara bilder från privatannonser på Blocket, vykort där avsändaren satt ett kryss i bilden eller fotografier på korsande kondensstreck efter flygplan. I upprepningen och katalogiseringen ser vi mönster som annars skulle gå oss förbi. Konstnären, ordnar, möblerar om och konceptualiserar sina objekt i en balansakt mellan maniskt insamlande och intellektuellt utforskande.

Vernissage: 10 september kl 14
Pressvisning: 8 september kl 10-16
Boka gärna in en tid på telefon 018-567030 eller maila tf museichef Mattias Enström: mattias@brorhjorthshus.se

www.pfredin.se

www.brorhjorthshus.se

www.tradera.com/Nodvandig-atgard-auktion_341357_138770986

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden