2008-08-29 14:37Pressmeddelande

Konstnärer i samtal om "Det skapande barnet"

Torsdag 4 september kl 16.30

Anna-Karin Brus, Natasha Dahnberg, Agneta Forslund, Helena Laukkanen och Katarina Sundkvist Zohari

"Det skapande barnet"

Om barns behov av att teckna och måla.

Konstnärerna kommer kort att presentera sina barn- och ungdomsverk och därefter samtala om barn barns behov av att teckna och måla. Samtliga ställer ut i Bror Hjorths Hus sommarutställning "Konstnären som valp". De utgör också konstnärsgruppen HAKA. Moderator för samtalet är Bror Hjorths Hus museichef Küllike Montgomery.

Fri entré.

Pressbild: www.brorhjorthshus.se/img/press skapandebarnet.jpg (Agneta Forslund, Flicka i snön, 1974.)

Mer info: Küllike Montgomery på telefon 018-567034 eller 018-567030.

Konstnären som valp

14 juni - 7 september

Utställningen visar barn- och ungdomsteckningar tillsammans med en eller två "vuxenverk" av tjugo konstnärer, bland andra Carl Larsson, Bruno Liljefors, Ivar Arosenius, Inge Schiöler, Liv Derkert, Peter Dahl, Enno Hallek, Jan Håfström, Ulla Fries och Dan Wolgers.

Hur tecknar konstnärer som barn? Skiljer sig deras teckningar från andra barns? Har barnteckningar sett likadana ut genom alla tider? Dessa frågor och en gåva till museet med ungdomsteckningar av Bror Hjorth är utgångspunkten för sommarens utställning.

 

Norbyvägen 26 752 39 Uppsala 018-567030 www.brorhjorthshus.se


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden