2022-01-21 07:45Pressmeddelande

Kryptokonst - framtidens konstmarknad?

Föredrag: Kryptokonst - framtidens konstmarknad
Nils Sjölin, konstvetare
Onsdag 26 jan kl 19.00
Bror Hjorths Hus, YouTube och FacebookFöredrag: Kryptokonst - framtidens konstmarknad Nils Sjölin, konstvetare Onsdag 26 jan kl 19.00 Bror Hjorths Hus, YouTube och Facebook

KRYPTOKONST - FRAMTIDENS KONSTMARKNAD

NILS SJÖLIN

Konstvetare
 
Onsdag 26 januari kl 19.00
Föredrag i Bror Hjorths Hus
Livestreamas även gratis på YouTube & Facebook

De senaste åren har konstvärlden utmanats av en ny form av konst som bara finns i det digitala rummet. Epiteten är många men "kryptokonst" är begreppet som bäst benämner de bilder som tagit konstvärlden med storm. I det här föredraget kommer konstvetaren Nils Sjölin att diskutera Kryptokonst, NFT:s (Non-fungible-tokens) och blockkedjor och vilka implikationer detta nya fenomen har för konstvärlden, konstmarknaden och vår syn på vad som kan definieras som konst.

ps. Bilden som illustrerar föredraget såldes för närmare 600 000 dollar under våren 2021.

Biljetter köps via Tickster 
Pris: 60 kr. 
OBS! Vaccinationsbevis krävs för entré till detta evenemang

Frågor? Kontakta Mattias Enström, intendent på Bror Hjorths Hus, på mattias@brorhjorthshus.se eller 018-567032.



Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström