2019-03-11 08:23Pressmeddelande

LÅNGBACKA/BÅDAGÅRD - pop med folksjäl i unik miljö

null

Långbacka/Bådagård bjuder på elektronisk singer-songwriterpop med rötter i både folkmusik och jazz. Texterna har ett tydligt budskap. Live går de mellan nedskalade arrangemang med två fioler och/eller två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Vilken sättning det blir i Bror Hjorths ateljé återstår att höra.

Artistduon Maja Långbacka, keyboard/sång och Matilda Bådagård, fiol/sång, har kallats för ”de nya protestsångarna” av media. Själva väljer de att kalla sina texter ”samhällsreflekterande poesi”.

2018 släppte de singeln ”Calling”. Låten kom till i frustration över världsläget, där kontroversiella politiska val och flyktingströmmar upptog mycket tankeverksamhet hos duon. Låten framförde de på Me Too Swedens manifestation på Norrmalmstorg. I höstas kom duons kritikerrosade debutalbum Wake us up och i samband med det genomförde de en större turné i Sverige, Norge och Finland.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är båda professionellt skolade musiker och har bland annat framträtt på Polar Prize och Nobelfesten och komponerat musik till film och scenkonst.

Läs och hör mer: www.langbackabadagard.com


Kontaktuppgifter för ev. intervju:

Maja Långbacka 0735-684711
Matilda Bådagård 0703-919318


Biljetter köps via Tickster. Sittplats: 130 kr.
Bror Hjorthföreningens medlemmar har 60 kr rabatt på biljettpriset.
Kontakta museet på 018-567030 (vard 9-16 och helg 12-16) för att få information om biljettköp.

”Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten. Långbacka/Bådagård debuterar här som duo med en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.”
LIRA

”I den smältdegel där deras musik formas, uppstår ett alldeles eget sound […] musik som skär över många genregränser och med lätt egensinne utmanar det konventionella och strömlinjeformade. Den här duon går sina egna vägar med ett mycket personligt anslag i musiken.”
Länstidningen Östersund

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden