2012-04-04 14:50Pressmeddelande

Lars Lerin lockar rekordpublik

null

Lars Lerin lockar rekordpublik

Lars Lerins utställning på Bror Hjorths Hus lockar storpublik. Det har starkt bidragit till att museet i mars satte nytt rekord för antalet besökare under en enskild månad, totalt 5183 stycken.  Av dem har 3809  besökt museet under öppethållandet för allmänheten (torsdag-söndag kl 12-16). Utöver det har museet som vanligt tagit emot ett mycket stort antal förskole- och skolklasser.

- Vi visste att det fanns ett stort intresse för Lars Lerins konst. Det märktes tydligt innan utställningen öppnade, säger Bror Hjorths Hus museichef Tomas Järliden.

- Det är verkligen jätteroligt med så många besökare, fortsätter han och hoppas att utställningen också gör att ännu fler får upp ögonen för museet och vår verksamhet, för Bror Hjorths konst och för de kommande utställningarna.

Utställningen med Lars Lerin pågår till och med 22 april. Den följs närmast av en utställning med Ilon Wiklands originalillustrationer till både Astrid Lindgrens och hennes egna böcker. Under sommaren visar museet en utställning med verk av Bror Hjorth där konstnären på ett eller annat sätt inkluderat sig själv.

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden