2014-10-06 09:48Pressmeddelande

LG Lundberg - Minne och mer. Ny utställning på Bror Hjorths Hus

null

LG Lundberg - Minne och mer

11 oktober - 23 november 2014
Bror Hjorths Hus, Uppsala

Välkommen på pressvisning onsdag 8 oktober kl 13-15.


Från 1960-talets fotorealistiska måleri, via åtta års undersökande av Gunnebostängslet, till landskap och skärgårdsbilder, har nu LG Lundberg också återinfört det realistiska.
I den här utställningen visas målningar från de senaste åren, bl.a. hans bidrag till Carnegie Art Award 2014.

LG Lundbergs färgskala är återhållen med jordnära färger i många tunna lager. I landskapsmålningarna är vidsträcktheten uppenbar även då målningen i sig endast utgör ett utsnitt av det vi med ögonen kan se från en skärgårdsklippa. Eller är det vårt inre landskap som avtecknar sig i duken? Det är ett måleri som på samma gång är både konkret och abstrakt.

De realistiska målningarna har tydliga kopplingar till den tid då LG Lundberg lämnade reklambranschen och fullt ut började ägna sig åt konstnärsyrket. Lundbergs intresse för det grafiska har följt honom genom åren, vilket är tydligt även i de kataloger och böcker han gjort. Med samma noggrannhet är varje utställning med LG Lundberg ett genomtänkt helhetsverk utifrån lokalen och
verkens inbördes relation.

LG Lundberg är född 1938. Han bor och arbetar i Stockholm och på Smådalarö. Han finns representerad på många av landets konstmuseer. LG Lundberg deltog i Carnegie Art Award 2014 och blev där publikens val.

Utställningen ”Minne och mer” pågår i Bror Hjorths Hus 11 oktober - 23 november   

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden