2008-10-06 14:16Pressmeddelande

LYCKAN KOMMER, LYCKAN GÅR... Lea Ahmed Jussilainen och Yasmine Ekman Munir

11 oktober - 16 november

Pressmeddelandet som pdf: www.brorhjorthshus.se/pressmeddelande lyckan.pdf

Har det i vår tid inte närmast blivit ett krav att vara lycklig? Vi läser snabbt av andras lyckobarometer med en rad frågor om hälsotillståndet, jobbet och relationen.

Lycka är ett centralt begrepp i samhället. Den påverkar oss ständigt, i både positiva och negativa riktningar beroende på ivilken fas i livet man befinner sig. Lyckobegreppet är någonting som vi människor ständigt konfronteras med. I samhälletförväntas vi vara lyckliga individer som förverkligar oss själva, både i familj- och arbetslivet.

I utställningstiteln "Lyckan kommer, lyckan går..." ligger både det ödesmättade, oundvikliga och en hoppfull förväntan. Lea Ahmed Jussilainens och Yasmine Ekman Munirs konst ställer frågor om betydelsen av familjeförhållanden, identitet och etnicitet. Båda har känt ett utanförskap med fäder från Indien respektive Pakistan. Om barndom och familjeliv, om sorg och om glädje, som att bli mamma vid nästan fyllda 46 år, berättar de i måleri, grafik och video. Genom sin öppenhet och generositet angår de många av oss.

VÄLKOMMEN ATT BOKA TID FÖR PRESSVISNING

Pressvisning: Utställningen hängs torsdag-fredag 9-10 oktober. Boka tid för personlig pressvisning på telefon 018-567034

Pressmaterial: Pressmaterial finns i museets reception, men kan också beställas från Mattias Enström 018-567032 / mattias@brorhjorthshus.se.

Pressbild: finns på www.brorhjorthshus.se/press.html

Vernissage: Lördag 11 oktober kl 14 inviger Küllike Montgomery, museichef i Bror Hjorths Hus, utställningen. konstnärerna närvarar.

Föredrag: Programmet finns på www.brorhjorthshus.se/programkommande.html

Norbyvägen 26 752 39 Uppsala 018-567030

www.brorhjorthshus.se


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden