2011-11-10 09:04Pressmeddelande

Nina Hemmingsson talar om teckning på Bror Hjorths Hus

null

Nina Hemmingsson, serieskapare

Om teckning

Söndag 20 november kl 16.15 i Bror Hjorths Hus.

Serieskaparen, illustratören och konstnären Nina Hemmingsson gästar Bror Hjorths Hus för att tala om teckning.

Nina Hemmingsson är känd för sina bitska, kaxiga, roande och oroande enrutingar. Med satirisk skräpa dissikeras samhället och vardagslivets vedermödor. I språk och bild finns en samstämmig råhet.    

Nina Hemmingsson (född 1971) är uppväxt i Uppsala, men numera bosatt i Stockholm. Hon är utbildad på Kunstakademiet i Trondheim. De första serierna publicerades 2001 och hon har sedan dess kunnat ses och läsas i bland annat Galago, Bang, Uppsalas studenttidning Ergo och Aftonbladet. Hon har också gett ut tre egna böcker: Jag är din flickvän nu (2006), Så jävla normal (2009) och senast Mina vackra ögon (2011).

Föredraget är en del av programmet i samband med årets teckningsstipendiatutställning med Madelaine Sillfors.


Föredrag: Söndag 20 november kl 16.15
Förköp på telefon 018-567030. 50:- (40:- för studerande).

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden