2014-09-08 15:48Pressmeddelande

Om mästerspelmannen Hjort Anders

null

Om mästerspelmannen

Hjort Anders


Bror Hjorths Hus bjuder på ett spännande föredrag under Kulturnatten lördag 13 september klockan 17. Lasse Zachrisson samtalar med Ole Hjorth och Karsten Wedel om mästerspelmannen Hjort Anders Olsson. Därefter visas film om spelmannen.

Lasse Zachrisson är musiker och producent. Förra året gav hans bolag Vax Records ut en uppmärksammad och kritikerhyllad box med musik och film om Hjort Anders och Blank Anders.  Boxen med 4 CD-skivor bygger på konstnären Bror Hjorth och hans son Ole Hjorths vänskap med Hjort Anders. Deras samling av ljudinspelningar och foton, vilket välvilligt har ställts till förfogande. Boxen innehåller också två filmer av Karsten Wedel som gjordes i samarbete med Ole Hjorth - Hjort Anders (1974) och Blank Anders (1976).

Ole Hjorth är musiker och konstnären Bror Hjorths son. Hjort Anders var Oles lärare i fiol och en nära vän till familjen. Musiken i boxen är Oles trådinspelningar med spelmannen.

Karsten Wedel är regissör, manusförfattare och producent och också han en nära vän till familjen Hjorth.


Kulturnattens program i Bror Hjorths Hus

Museet öppet kl 12-20
Därefter visningar av Näckens polska
vid Resecentrum. Fri entré och gratis program.

Kl 12-16 Verkstad för små och stora.
Kl 12.30    Familjevisning av konsten i museet.
Kl 13   Visning Emelie Sandströms utställning.
Kl 14   Visning Bror Hjorths konst och hem.
Kl 17   Föredrag och film om spelmannen Hjort Anders Olsson.
Kl 19   Visning Bror Hjorths konst och hem.
Kl 20   Visning Näckens polska, Resecentrum.
Kl 21   Visning Näckens polska, Resecentrum.
Kl 22   Visning Näckens polska, Resecentrum.

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden