2011-10-24 16:00Pressmeddelande

Prefixlös rock på Bror Hjorths Hus

null

Frida Selander kallas för "Umeås rockdrottning." Hennes uttryck är okonstlat och självklart, rakt och enkelt. Men likväl genomtänkt. Prefixlös rock, har någon sagt och det är en karaktärisering som stämmer rätt bra.

I våras släppte hon sitt fjärde album "Try Again Baby", en grundlig sondering av samtidsnoja, gemenskap i utanförskap, skuggorna i glappet mellan nu och du, vuxna barn i för stora stövlar, bråken, kärleken och hur våra försök till värdiga liv tar sig uttryck. Skivan fick lysande recensioner över hela landet. Po Tidholm skrev i DN: "När Selander träffar rätt är hon nästan i klass med låtskrivare som Lucinda Williams. Nu borde hon väl få sitt genombrott." Och så rätt han fick. Sedan dess har Frida Selander hörts och setts över hela landet, på flertalet festivaler och i morgonsoffor och kvällsprogram i TV.

På Bror Hjorths Hus i Uppsala gör Frida Selander en avskalad spelning, utan sitt band, där hennes skönt sträva, sensuella och djupa röst kommer fram ännu mer.

Biljettpris: 80:- (studerande 60:-). Förköp på 018-567030.

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden