2012-03-05 08:16Pressmeddelande

Pressvisning med Lars Lerin

null

Pressvisning
fredag 9 mars kl 10-12
av Lars Lerins utställning på Bror Hjorths Hus i Uppsala.
Lars Lerin och museichef Tomas Järliden finns på plats för att visa utställningen.
Anmäl dig för pressvisning på telefon 018-567034.

Lars Lerin (född 1954) räknas till en av de främsta akvarellmålarna i Norden. Motiven är hämtade från natur och landsbygd och färgskalan går från djupaste mörker till klaraste ljus. Ödsligheten och ensamheten är ofta påtaglig i Lerins bilder. Ibland är bildytan uppbruten med speglingar och reflektioner men också med textrader, som om ett transparent brev lagts på bildytan. Oavsett om motivet är en vinternatt i Lofoten, en fågel på en gren, en lada i ett kallt vinterväder, ett tempel i Indien eller en detaljstudie av en mossig sten levandegör Lerin med akvarellfärger det avbildade på ett oefterhärmligt vis.

På senare år har Lerin haft stora framgångar och flera utställningar. Han har också rönt uppmärksamhet som författare och har sedan debuten 1983 gett ut ett 50-tal böcker, ofta rikt illustrerade och med dokumentär karaktär. I bild och text skildrar Lerin livet, sina resor, brevväxlingar, med- och motgångar.

Utställningen i Bror Hjorths Hus pågår 10 mars till 22 april.

Vernissage: Lördag 10 mars kl 14
Utställningen invigs av Elsie Johansson, författare

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden