2008-08-18 15:07Pressmeddelande

Samtal om valpteckningar

Söndag 24 augusti kl 16.15

Peter Dahl, Ulla Fries, Enno Hallek, Jan Håfström och Dan Wolgers

"Mina valpteckningar"

Fem av konstnärerna i utställningen "Konstnären som valp" samtalar om sina barn- och ungdomsteckningar och hur dessa påverkat deras vuxna konstnärskap.

Konstnären som valp

14 juni - 7 september

Utställningen visar barn- och ungdomsteckningar tillsammans med en eller två "vuxenverk" av tjugo konstnärer, bland andra Carl Larsson, Bruno Liljefors, Ivar Arosenius, Inge Schiöler, Liv Derkert, Peter Dahl, Enno Hallek, Jan Håfström, Ulla Fries och Dan Wolgers.

Hur tecknar konstnärer som barn? Skiljer sig deras teckningar från andra barns? Har barnteckningar sett likadana ut genom alla tider? Dessa frågor och en gåva till museet med ungdomsteckningar av Bror Hjorth är utgångspunkten för sommarens utställning.

Pressbild: www.brorhjorthshus.se/img/press valpteckningar.jpg (Peter Dahl, Skuggan i trappan, 1947 Foto: Bror Hjorths Hus)

Mer info: Küllike Montgomery på telefon 018-567034 eller 018-567030.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden