2013-04-08 11:35Pressmeddelande

Stina Wirsén ställer ut originalillustrationer på Bror Hjorths Hus

null

Stina Wirsén
Originalillustrationer
20 april – 2 juni 2013

Stina Wirsén skapar i sina barnbokillustrationer en brokig värld befolkad av figurer och djur, fulla av karaktär och personlighet. Hennes egna och originella bildspråk känns igen på de enkla, ofta mjukt böjliga konturlinjerna, tillsammans med färger som inte riktigt vill hålla sig innanför linjerna. Stina Wirsén skapar angelägna barnboksbilder för både barn och för vuxna.

Stina Wirsén är flitigt anlitad som illustratör och hennes illustrationer har bland annat kunna ses i Dagens Nyheter. I utställningen på Bror Hjorths Hus ligger visserligen tyngd-punkten på hennes barnboksillustrationer, men i ett rum visas också ett flertal mode- och porträttillustrationer.

Barnboksillustrationerna, alla i original, visas i en lekfull utställningsmiljö där barn och vuxna kan slå sig ner och läsa böcker vid den kramiga Nallegrisen eller leka affärsbiträde i Sockerbullens bageri. Bilderna kommer från bland annat böckerna Vem är var?, Jag, En liten skär och många små brokiga, Full cirkus på Sockerbullen, Rut och Knut ställer ut, En stjärna vid namn Ajax och Hallå där inne.

Stina Wirsén är född 1968. Hon är utbildad på Konstfack och bor och arbetar i Stockholm.

Bror Hjorths Hus i Uppsala ställer ut Stina Wirsén originalillustrationer 20 april-2 juni. 

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden.

Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.

Se även vår hemsida genom att klicka här.


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden