2020-02-03 07:05Pressmeddelande

Symbio spelar folkmusik med klubbkänsla på Bror Hjorths Hus

Symbio består av:
Johannes Geworkian Hellman: vevlira
LarsEmil Öjeberget: dragspel, kickbox
Foto: Sona Hellman

Konsert fredag 7 februari kl 19
Bror Hjorths Hus, UppsalaSymbio består av: Johannes Geworkian Hellman: vevlira LarsEmil Öjeberget: dragspel, kickbox Foto: Sona Hellman Konsert fredag 7 februari kl 19 Bror Hjorths Hus, Uppsala

Symbios musikaliska värld beskrivs bäst som en blandning av modern folkmusik, minimalistisk konstmusik och elektronisk klubbmusik. Med stark scennärvaro och en magisk kombination av vevlira och dragspel tar Symbio med sin publik på en berörande musikalisk resa.  Det är musik som skapar bilder och väcker känslor.

Symbio var i slutet på januari official showcase artists på världens största folk & roots musics branschmässa "Folk Alliance International" som i år arrangerades i New Orleans, USA. De tilldelades priset som Årets Nykomling på Folk- & Världsmusikgalan 2016 och har också fått Kungliga Musikaliska Akademiens Ensemble stipendium. Sedan debutalbumet ”Phoresy (2016) har duon turnerat intensivt i Sverige och Europa och gjort över 200 konserter. Duon släppte sitt andra album “Rising” i September 2018.

Symbio består av:
Johannes Geworkian Hellman: vevlira
LarsEmil Öjeberget: dragspel, kickbox

Läs och hör mer på: www.symbiomusic.com

Biljettpris: 130 kr.
Biljetter köps via Tickster eller i museets reception under öppettid

Konserten arrangeras med stöd från Bror Hjorthföreningen

 


Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström