2009-05-28 16:11Pressmeddelande

Träffa museets nya chef!

Tisdag 2 juni kl 11 i Bror Hjorths Hus

presenteras museets nyutsedda chef

 

Bror Hjorths Hus nuvarande chef Küllike Montgomery går i pension i höst. Bror Hjorthstiftelsen har nu beslutat vem som ska efterträda henne. Den tillträdande museichefen kommer att presenteras på tisdag 2 juni kl 11 i Bror Hjorths Hus ateljé. Personen ifråga finns förstås på plats för att berätta om sig själv och svara på frågor. Den nya chefen tillträder sin tjänst 1 oktober 2009.

Vi vill gärna veta om ni kommer och skulle därför uppskatta en intresseanmälan senast måndag 1 juni. Om ni vill göra en personlig intervju med den tillträdande chefen i samband med pressträffen får ni gärna meddela detta i förväg.

Anmälan görs till Mattias Enström, marknadsförare i Bror Hjorths Hus, på 018-567032 eller mattias@brorhjorthshus.se

Välkommen!

Hälsar

Lars Ridderstedt, Bror Hjorthstiftelsens ordförande,

och personalen i Bror Hjorths Hus

Norbyvägen 26 752 39 Uppsala 018-567030

www.brorhjorthshus.se


Om Bror Hjorths Hus

Få konstnärshem som blivit museer är så orörda och autentiska som Bror Hjorths Hus. Besökaren kan grundligt lära känna Bror Hjorths konst genom de 250 verk som visas i ateljén och bostaden. Skulptörens verktyg och målarens penslar på arbetsbänken ger besökaren en känsla av att konstnären bara gått ut på promenad med hunden. Museet ger med sina målningar, skulpturer, reliefer och teckningar en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden