2022-12-16 07:40Pressmeddelande

Jazzig jul i Bror Hjorths ateljé

Bild på Anna Berglund, Tove Brandt och Stina Hellberg AgbackJulkonsert i Bror Hjorths Hus - ons 21 dec kl 19.00. Uppsalamusikerna Anna Berglund (sång), Stina Hellberg Agback (harpa) och Tove Brandt (bas) spelar stämningsfulla julfavoriter.

Julkonsert i Bror Hjorths Hus

Onsdag 21 december kl 19

Uppsalamusikerna Anna Berglund, Stina Hellberg Agback och Tove Brandt bjuder även i år på en svängig julkonsert i Bror Hjorths ateljé. Tidigare års konserter har varit mycket uppskattade. Alla tre är jazzmusiker, men verksamma inom flera olika genrer. De kommer att spela en blandad kompott av stämningsfulla favoriter.

Förra årets konsert livestreamades och finns fortfarande att se på museets YouTube-kanal. 

Anna Berglund – sång
Stina Hellberg Agback – harpa
Tove Brandt – kontrabas

Biljetter säljs på Tickster.com och i museet under öppettid. 

Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.

 Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström
Tomas Järliden
Museichef
Tomas Järliden