2021-09-08 09:11Pressmeddelande

Pelle Westlin sjunger andliga sånger på ett helt nytt vis

Pelle Westlin - Psalmer, sånger och andliga visor. Releasekonsert på Bror Hjorths lör 11 sep kl 19Pelle Westlin - Psalmer, sånger och andliga visor. Releasekonsert på Bror Hjorths lör 11 sep kl 19

Releasekonsert på Bror Hjorths Hus

Lördag 11 september kl 19.00
Bror Hjorths Hus, Uppsala

Med en skör falsett och en 130 år gammal gitarr framför Pelle Westlin psalmer och andliga sånger på ett helt nytt vis. Musiken har beskrivits som stämningsfull, säregen och totalt närvarande.

I januari 2021 släpptes hans första album Psalmer, sånger och andliga visor och i juni kom uppföljaren Fler psalmer, sånger och andliga visor. Flera av låtarna har spelats i bland annat Folkmusiken i P2 och båda skivorna har fått ett varmt mottagande.

Konserten på Bror Hjorts Hus blir den första releasekonserten för Pelle Westlins två skivor!

Pelle Westlin är en musiker från Uppsala, nu bosatt i Stockholm. Han är också känd som saxofonist och klarinettist och framträder ofta solo eller i grupper som Westlin Tontin, Trio Ramberget, Rotsystem med Isabell Gustafsson-Ny och Beloveds med Channa Riedel. 2017 mottog han Musikens Hus Vänners stipendium och 2020 belönades han med STIM-stipendiet. 

Konserten är tänkt att genomföras inför publik i Bror Hjorths Hus trädgård, men flyttas inomhus vid regn. Biljetter köps via Tickster
Konserten livestreamas på Facebook och YouTube

Intervju? Ring Pelle Westlin 0762-873284

Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.



Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström