2023-10-03 06:30Pressmeddelande

Ronström & Reid i nyfiket samspel

Emma Reid med fiol och Erik Ronström med gitarrKonsert Ronström Reid Fredag 13 oktober kl 19 Bror Hjorths Hus, Uppsala

RONSTRÖM REID

Konsert fredag 13 oktober kl 19.00
Bror Hjorths Hus, Uppsala

Erik Ronström & Emma Reid

”Finurligt leende musik från finurligt leende musiker. – Lira

I ett sprakande, nyfiket samspel möts de mästerliga folkmusikerna Erik Ronström och Emma Reid. På gitarrer och fioler leker de fram en glädjefylld musikoas med avstamp i Ronströms gotländska låtskatt samt Reids brittiska arv, från fartfyllda och svängiga danslåtar till smäktande och uttrycksfulla godbitar. Svänget och närvaron smittar och berör, och gör så att musiken dansar sin egen dans bortom tankeverksamhet och fingerarbete. 2022 var Ronström Reid skivaktuella med den rosade debuten Idel öra.

Erik Ronström hörs annars i Grammisvinnande Lena Jonsson Trio. Emma Reid hörs bland annat tillsammans med Ellika Frisell, Daniel Reid, och engelska stråkkvartetten Methera.

Intervju   
Emma Reid, musiker - 073-778 27 88 / brev.emma@gmail.com

Lyssna
Ronström Reid på YouTube 

Biljetter
köps via Tickster.com eller i museets reception under öppettid.
Sittplats: 160 kr.

Konserten arrangeras av Bror Hjorths Hus i samarbete med studieförbundet Bilda! och med stöd från Bror Hjorthföreningen.Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström