2021-06-11 08:03Pressmeddelande

Woodlands/Bäckafall - konsert på Bror Hjorths Hus

Woodlands/Bäckafall i livestreamad konsert från Bror Hjorths Hus.
Se och hör på Facebook och YouTube torsdag 17 juni kl 19.00.Woodlands/Bäckafall i livestreamad konsert från Bror Hjorths Hus. Se och hör på Facebook och YouTube torsdag 17 juni kl 19.00.

Duos i spännande möte

Torsdag 17 juni kl 19.00
Bror Hjorths Hus

Konserten livestreamas gratis på YouTube och Facebook
Inga biljetter kommer att säljas till konserten. 
 

Woodlands/Bäckafall
är ett möte mellan två duos, ett möte där den keltiska harpan möter den svenska nyckelharpan, och där ny och gammal folkmusik från Irland och Skottland står i centrum.

Med keltisk harpa, nyckelharpa, fiol och gitarr blandar de musik ur båda bandens breda repertoarer för att skapa ett nytt, överraskande och vackert ljudlandskap. Lika svängigt som gripande, mäktigt som dansant.

Duon Woodlands består av Kristina Leesik( fiol/sång) och Justyna Krzyżanowska(harpa/sång).
Duon Bäckafall består av Samuel Lundh (nyckelharpa) och Hampus Grönberg (gitarr).

Livesteamas gratis
YouTubehttps://youtu.be/o5nlH3ZQ8-Q
Facebookhttps://fb.me/e/4vJbrrssK

Konserten arrangeras i Bror Hjorths ateljé av Bror Hjorths Hus
med stöd från Bror Hjorthföreningen och i samarbete med Studieförbundet Bilda Uppsala. Om Bror Hjorths Hus

Bror Hjorths Hus är ett konstnärsmuseum i Uppsala inrymt i Bror Hjorths tidigare bostad och ateljé. Förutom Bror Hjorths konst, visas utställningar med andra konstnärer i en tillbyggd konsthall. Museet har också en museibutik och kafédel. Oavsett om du kommer för att se Bror Hjorths konst, någon av de tillfälliga utställningarna i konsthallen, delta i konstskola eller lyssna på ett föredrag eller konsert hoppas vi att du lämnar huset med en känsla av att du upplevt något utöver det vanliga. Bror Hjorth (1894-1968) räknas som en av de stora modernisterna i svensk konst, lika mycket målare som skulptör och dessutom en skicklig tecknare. Hans konst är en hyllning till kärleken, musiken och livet. Med sina många målningar, skulpturer, reliefer och teckningar ger museet en unik bild av ett spännande och rikt konstnärskap.


Kontaktpersoner

Mattias Enström
Marknadsförare/Intendent
Mattias Enström